Hvis man har oprettet et holdingselskab, som har bestemmende indflydelse på et iværksætter- eller anpartsselskab, dvs. at holdingselskabet ejer mere end 50% af anparterne i driftselskabet, så skal man huske at der sker sambeskatning af selskaberne. Det betyder at skatten fra driftselskabet, bliver pålagt holdingselskabet. Det vil sige at det er holdingselskabet som er ansvarlig for at skatten bliver betalt i driftselskabet. For at der kommer til at ske sambeskatning, er det et krav at man senest 1 måned efter stiftelsen, indberetter til SKAT at selskaberne har sambeskatning. Det gør I sådan her:

1. Bestil en Tast-selv-kode hos SKAT. Det gør I på skat.dk.Tryk på ”Log på” i øverste højre hjørne.Tryk på ”Bestil kode”. Der skal bestilles en kode til hvert selskab, og der er muligvis 1-2 ugers leveringstid.
  2. Gå til Tast selv for erhverv og log ind på dit Holdingselskab.
  3. Tryk Skat
  4. Vælg Selskabsskat
  5. Vælg Grundregistrering
  6. Tryk på Ændre sambeskatningskreds – Tilføj selskab
  7. Vælg nej til det første spørgsmål (Såfremt du lige har købt begge selskaber af os)
  8. Vælg dato for stiftelse af driftselskabet og tilføj driftselskabets CVR nr.
  9. Log ind på SKAT med driftselskabet og accepter anmodningen fra holdingselskabet